Reedycje płyt Huntera już w październiku

25 października, z początkiem trasy koncertowej Golden Tour 2014, nakładem własnej wytwórni Tune Project, do sprzedaży trafią wznowienia niedostepnych od kilku lat płyt “Requiem” i “Medeis”.

Reedycje zremasterowanych przez Jacka Miłaszewskiego (Chimp Studio) albumów będą dostępne na koncertach w specjalnej promocyjnej cenie. Z końcem trasy będzie można je już nabyć tylko i wyłącznie nza pośrednictwem oficjalnego sklepu  internetowego zespołu www.sklep.tuneproject.pl.

“Requiem” (1994r.) to debiutancki krążek nagrany w niemieckim APN Studio Neustadt GmbH, a następnie zmiksowany przez Roberta Mościckiego w Studiu PR – S4. Przełomowy jak na ówczesne czasy i przez wielu uważany nadal za najbardziej udany debiut tamtych lat.

“MedeiS” (2003 r.) jest drugim w dyskografii zespołu LP. Ugruntował pozycję Huntera na polskiej scenie i określił własny, niepowtarzalny styl muzyczny i tekstowy. Wyprodukowany przez Andrzeja Karpa (Sonus, Izabelin Studio) zawiera między innymi „Kiedy umieram…”, który jest nadal jednym z najbardziej rozpoznawalnych utworów Huntera.

To już trzecia reedycja tych wciąż poszukiwanych i cieszących się uznaniem fanów płyt zespołu.

Tracklista “Requiem”:

Nikt
Loża Szyderców
Kiedy Umieram…

Ten wpis został opublikowany w kategorii News i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.